Baby kussens

Traagschuim kussens die als hoofdkussen worden gebruik zijn enorm comfortabel; door het gebruik van traagschuim vormt het kussen zich naar jouw vorm van hoofd, nek en schouders. Dit vermindert klachten, en zorgt ervoor dat je in de ochtend heerlijk uitgeslapen wakker wordt. Ook voor baby’s zijn er dergelijke kussens – de baby kussens zijn voorzien van hetzelfde materiaal, maar de hoogte van de baby kussens is een stuk lager.

Gevaar van zachte, hoge kussens

Baby kussens die zacht en hoog zijn (zoals ‘standaard’ hoofdkussens voor volwassenen) kunnen gevaarlijk zijn. De baby is vaak nog niet sterk genoeg om zijn of haar eigen hoofd op te tillen, wanneer deze in het kussen ligt. Dat betekent dat wanneer de baby hier te ver in wegzakt, er een risico is op verstikking. Uiteraard niet de bedoeling van baby kussens.
Traagschuim kussens voor een baby hebben dit probleem niet. Ze zijn lager, en maken gebruik van het geheugenschuim materiaal dat vormt naar het hoofd van de baby; deze geeft ondersteuning, maar laat het hoofd niet wegzakken.

Tijdens het voeden

De baby kussens van P-Health zijn daarom ook een goede oplossing voor tijdens het voeden. Het traagschuim geeft de baby perfecte ondersteuning om comfortabel te kunnen liggen tijdens het voeden. Baby kussens die van alle markten thuis zijn dus!

Minder risico op afplatting achterhoofd 

Een veel voorkomend probleem bij baby kussens is afplatting van het achterhoofd. Doordat er gebruik wordt gemaakt van te harde kussens, die wel goede ondersteuning geven maar die niet ‘meegeven’ met het hoofdje van een baby, wordt het achterhoofd afgeplat. Baby kussens van traagschuim vormen zich juist naar het hoofd, nekje en schouders van uw baby.

Naar het P-Health babykussen >