Memory foam kussen - wat is dat?

Een memory foam kussen is een ander woord voor een traagschuim kussen. Dit is een specifiek materiaal waarmee de kussens worden gemaakt, een materiaal dat zorgt voor een comfortabele ligging en een gezonde nachtrust. Een memory foam kussen vormt zich namelijk naar jouw lichaam - wat betekent dat het schuim zich aanpast naar jouw nek, schouders en hoofd. Je slaapt, werkt en reist dus een stuk comfortabeler dan voorheen!

Memory foam kussen - hoe werkt het?

Het memory foam of traagschuim materiaal is ontwikkeld door de NASA. Het schuim reageert op warmte en druk daardoor past het kussen zich gemakkelijk en snel aan naar uw hoofd, nek en rug. Hierdoor is het kussen niet te hard en niet te zacht. Het traagschuim kussen ondersteunt uw hoofd precies op de plaatsen waar het nodig is, in de juiste mate en heeft 'een geheugen', waardoor het zich kan vormen naar jouw lichaam. P-Health kussens zijn gemaakt voor 24 uur ondersteuning en comfort, dus voor het slapen, werken en reizen.

Memory foam voor het slapen

Het is een feit dat iedereen op een andere manier slaapt. De een ligt op zijn buik, de ander op een zij of op zijn of haar rug. Deze verschillende vormen van liggen zorgen geregeld voor problemen qua comfort, iets dat je merkt wanneer je wakker wordt - je bent nooit helemaal uitgerust. 
Een memory foam kussen vormt zich naar jouw specifieke lighouding, het maakt dus niet uit of je op je rug of buik slaapt, het kussen zal zich altijd aanpassen naar jouw houding. Dat betekent dat het memory foam kussen een optimale ondersteuning kan zijn voor jouw nek en schouders, waardoor je wél uitgerust wakker wordt.

Memory foam kan in verschillende soorten gemaakt worden (gewicht, stevigheid, structuur), zo kan het geheugeneffect sterker of minder sterk zijn. P-Health hoofdkussens zijn uniek doordat er gebruik wordt gemaakt van duo-core memory foam, deze bevatten twee lagen met verschillende dichtheden. 

P-health biedt verschillende hoofdkussens aan voor alle leeftijden.

Memory foam voor het werken

Tijdens het werk zijn we snel geneigd een verkeerde houding aan te nemen. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat als je werkt achter de computer met een gebogen de spanning in de nek erg toeneemt.

Daarom raadt P-Health aan om recht te zitten met nek- en rugondersteuning. Hiervoor zijn ergonomische kussens ontworpen langdurig en gezond te werken.

Memory foam om te reizen

70% van de auto-ongelukken veroorzaakt problemen met de wervelkolom. Dit kunt u voorkomen met een goede neksteun. Daarnaast geeft de memory foam lumbaal kussen en neksteun comfort tijdens de langere reizen. Bekijk de gehele collectie traagschuim kussens voor het reizen.

Memory foam kussen & klachten verminderen

Wordt je midden in de nacht weleens wanneer met pijn in je schouders of nek? Deze nek- en rugklachten komen bij heel veel mensen voor, en worden veroorzaakt door een verkeerde ligging. Vaak heeft dit te maken met het kussen dat gebruikt wordt en dat niet voldoende ondersteuning biedt. Wanneer je slaapt op een memory foam kussen zul je merken dat de rugklachten en nekklachten vanzelf verdwijnen; het traagschuim materiaal dat in het kussen zit vormt zich vanzelf naar jouw houding en kan je daardoor perfect ondersteunen. De comfortabele nachtrust die je daardoor ervaart zorgt ervoor dat je heerlijk uitgerust wakker wordt.

Lees hier meer over nekklachten.

Overtuigd van de voordelen? Bekijk de producten! > Memory foam kussen kopen