Nekklachten

Een pijnlijke nek wordt vaak veroorzaakt door spieren die overbelast zijn en kunnen een teken zijn van opkomende chronische problemen.

Nekklachten zijn vaak lastig te beschrijven. Meestal gaat het in eerste instantie om irritatie die zich kan manifesteren serieuze nekklachten. Er wordt gesproken over een pijngrens of –tolerantie.

Veelal worden spieren overbelast bij het uitvoeren van activiteiten die we niet gewend zijn zoals; het schilderen van een plafond, een verkeerde houding achter de computer en voor een lange periodes omhoog kijken.

Aanbevolen behandeling van een pijnlijke nek

Veel nek problemen komen door de spieren maar er kunnen ook fysische problemen zijn zoals nekletsel of henia. In deze gevallen is directe medische behandeling noodzakelijk. Koorts met nekpijn kan duiden op hersenvliesontsteking of meningitis. Dit is een ernstige aandoening waarbij direct de huisarts ingeschakeld moet worden. Andere fysische problemen kunnen zich bevinden bij klieren en lymfen. Dit kan op een infectie duiden, ook hierbij word je aangeraden direct de huisarts te benaderen.

Klachten als gevolg van overbelasting en spierspanning kunnen in de meeste gevallen met de juiste zorg op een eenvoudige wijze verholpen worden. Een goed begin is om de activiteiten die je spieren belasten te vermijden en je nek rust en warmte te geven.

Nekklachten beginnen dus vaak met irritaties die grote gevolgen kunnen hebben: Een verkeerde houding veroorzaakt overbelasting en verandert de verbindingsstructuren van spieren wat een ontsteking van de gewrichten kan veroorzaken.

Voor nekklachten die gerelateerd zijn met de spieren kunnen oefeningen helpen. De oefeningen kunnen in het begin als pijnlijk ervaren worden maar herstellen op den duur spierverbindingen. Een fysiotherapeut kan je daarbij helpen. Hij/zij zal je ook aanrijden om nek rust en warmte te gunnen. Precies daarvoor zijn de ergonomische kussens van P-Health ontworpen. Het is dus niet een gewoon (traagschuim) kussen die vaak goedkoop worden aangeboden. Ze bieden de juiste ondersteuning en warmte om nekklachten te voorkomen en/of verder te laten ontwikkelen. Laat het niet gebeuren want voordat je het weet lopen de problemen op!

Ook bij fysische problemen en ernstige klachten kunnen de nekkussens van P-Health een prima aanvulling zijn op de behandeling. Vraag het je fysiotherapeut! Mocht het product niet goed zijn dan kunt je het retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. 

In ons assortiment hebben we: