Orthopedisch kussens & ergonomie

Veel lichamelijke klachten, zoals rugklachten en nekklachten, kunnen worden voorkomen door de juiste ondersteuning aan het lichaam te bieden in tijden dat dit nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het werken op kantoor in een bureaustoel en met de handen op een keyboard, in de auto tijdens de dagelijkse lange autoritten van en naar het werk, en tijdens het slapen in een vaak niet zo ergonomische houding. Met het juiste kussen kunt u al veel van deze klachten voorkomen.

Orthopedisch kussen

Een orthopedisch kussen kan rugklachten en nekklachten oplossen maar deze ook voorkomen - en zoals bekend is voorkomen nog beter dan genezen. Het traagschuim van een orthopedisch kussen vormt zich naar het lichaam, welke houding u ook heeft. Zo is er een lumbaalkussen dat uw rug ondersteunt tijdens het werken of in de auto, en een nekkussen dat u in het vliegtuig kunt gebruiken om comfortabel te zitten of te slapen - maar die kan natuurlijk ook gewoon thuis gebruikt worden. Door gebruik te maken van een orthopedisch kussen kunt u dus comfortabel de dag door komen, en zal uw lichaam een stuk rustiger aanvoelen.

Ergonomisch kussen

'Dat is geen ergonomisch verantwoorde houding', is een uitspraak die u vast weleens voorbij heeft horen komen op bijvoorbeeld de werkvloer. Veel mensen letten niet goed op hun houding, en hebben daar dan ook klachten door - zoals nekklachten en rugklachten aan het einde van een werkdag. Een ergonomisch kussen van traagschuim zorgt ervoor dat u altijd een optimale ondersteuning heeft, of u nu in de autozit, op kantoor in een bureaustoel, of in bed ligt. Het traagschuim materiaal vormt zich automatisch naar uw lichaam en ondersteunt uw rug, schouders en nek precies op de plekken waar dat nodig is. U heeft daarmee een perfecte ergonomische houding, iets waar u al snel de voordelen van zult merken.

Op zoek naar de juiste oplossing? Kies het juiste product: